torsdag 26 november 2015


Färsk pasta på rea och vår favoritpastasås med creme fraich och halloumi.


Färsk pasta på rea.

Fortsätter på mitt tema med maträtter av råvaror på erbjudande. Såg en skylt utanför butiken om att den här färska pastan bara kostade 5.- så jag bad sambon köpa ett par. Jag vill inte behöva äta tråkig mat bara för att jag vill leva billigt. Då känns det bra att passa på och anpassa sig till det som finns på erbjudande.



Pastasås.

Vi gör ofta en pastasås med creme fraich,halloumi, soltorkade tomater, inlagd vitlök samt diverse grönsaker. Supergott och superenkelt så att t.o.m jag orkar göra den. Kanske inte den billigaste men absolut den godaste.

Får se hur vi ska göra med den framöver dock. Vi såg igår den helt sjukt bra filmen Cowspirecy och känner nu båda att vi borde äta helt veganskt. Inget annat känns försvarbart när man får fakta på hur stor miljöpåverkan köttproduktion inklusive då mjölk och ägg innebär. Jag har tyckt att jag har varit ganska duktig och snäll mot djuren som äter vegetariskt. Men nu känns det inte tillräckligt. Så till er som inte sett filmen - SE DEN. Kanske den viktigaste filmen du kommer se i ditt liv. Vi blir alla så lurade. Hela världen vill få oss att koncentrera oss på att åka mindre bil och flyg och källsortera mera osv. Men inte ett ord om köttätande som den största miljöboven av dem alla.

Tur att det har börjat komma väldigt många och bra veganska alternativ i butikerna. Även en lat och bekväm matlagare som mig ska nog klara det. Och för det mesta är det ju ändå sambon som lagar mat hemma så det ska nog inte behöva bli så jobbigt haha...

Karneval från Rörstrand.

Serverad på retro tallrik Karneval från Rörstrand som min mamma fått och gett vidare till mig. Lite skavanker men jättefint mönster och min favoritfärg grön.


5 kommentarer:

  1. Tips på ändring av pastasåsen: Oatly havrefraiche och tofu (helst tofeta) som marinerats i plommonvinäger (lite svårt att få tag på tyvärr).

    SvaraRadera
  2. Man kan göra vegansk mozzarella annars... /Linnea :)

    SvaraRadera
  3. Man kan göra vegansk mozzarella annars... /Linnea :)

    SvaraRadera
  4. Jag missar alltid kommentarer till bloggen. Men ett sent tack så mycket. Oatly har vi testat och det funkade lika bra. Tofu är vi skeptiska till efter att ha totalt misslyckats en gång men ska väl försöka igen. Mozzarellan tar jag gärna emot receptet på igen Linnea när du hunnit scanna. Ost känns ju absolut svårast.

    SvaraRadera