Jättegod rödbetspaj med fetaost på billiga ekologiska rödbetor.
Supergod rödbetspaj. Har varit en favorit i många år. I flera år vägrade dock sambon testa denna goda rödbetspaj med fetaost. När han väl gjorde det så tyckte han också om den och vi gör den relativt ofta. Nu senast när jag såg i reklamen att det var erbjudande på ekologiska rödbetor. Nu var ju detta också innan jag såg den sjukt inspirerande filmen Cowspirecy som fick mig att vilja bli vegan. Se mer i inlägget här. Samma vän som tipsade mig om filmen länkade sen till en artikel där vissa siffror i filmen dementerades. Den finns att läsa här. En annan vän länkade till en annan blogg där en bonde ger sin syn på saken. Det inlägget kan du läsa här. Han menar att miljöpåverkan av kött och mejeriproduktion i Sverige inte är lika stor som globalt bland annat pga att vi har så god tillgång till vatten här. Han säger till dem som vill fortsätta äta kött och mjölkprodukter att välja svenskt. Det håller jag såklart med om. Jag känner mig dock lika motiverad fortfarande och tror ändå att vår köttkonsumtion spelar stor roll. Kom gärna med fler synpunkter ni som är mer insatta. Receptet kommer från min vän Lisa och finns nedan för den som kan tyda min handstil. Jag återkommer med modifierat recept om vi lyckas få till en god vegansk variant istället. |
Ignorera det där om halloumi- det var från tiden när jag var skeptisk till smaken på fetaost. |
Kastrullen fick jag gratis när en vän rensde ur den för många år sedan. |
Ser ut som en efterrättspaj och är lika god som en sådan också. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar