onsdag 13 januari 2016


Spädde ut rödbetssallad med rester av kokta rödbetor.



Överblivna rödbetor och rödbetsallad.

Inte det mest spännande inlägget men jag känner mig duktig och visar ändå. Blandade rester av rödbetssallad med de överblivna kokta rödbetorna från när vi gjorde rödbetspaj. Fortfarande gott men nyttigare och jag slapp slänga de kokta rödbetorna som inte hade blivit uppätna annars. De blev de inte nu heller i ärlighetens namn. Inte det allra sista. Hade helt tappat suget efter rödbetor efter jul så förlåt klimatet men det sista av detta åkte i soporna häromdagen.

Har träffat på samma sätt att spä ut förut för många år sedan. Då var det vänner som spädde ut midsommarens färdigköpta potatissallad med mer kokt potatis. För nyttighetens skull mer än för att ta till vara på rester i kylskåpet. Jag tyckte att det var lite konstigt då men nu tänker jag att det är vettigt- speciellt om man redan har kokt potatis som rester.

Förstår att det är sånt här som andra kan tycka är idioti och höjden av snålhet. Jag tycker dock att det är bra att också på små sätt påminna sig i vardagen om hur värdefull maten är. Hur mycket resurser som ligger bakom det vi så lättvindigt sen slänger. Så ni som suckar nu vänta ni bara det kommer ännu pinsammare sparsamhetsinlägg haha.

Rödbetsallad utspädd med kokta rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar