Lax med pepparrot- man tager vad man haver.
Igår lagade jag "lax med pepparrot, dill och rättika" från ett recept från något reklamblad vi fått hem nyligen. Se nedan. Jag använde naturligtvis inte lax dock utan bytte ut den mot rotselleri.
Det naturliga för mig hade varit att byta ut den mot quorn. Sambon har dock väldigt svårt för qourn och vi har tidigare pratat om att testa att byta ut fisk mot rotselleri. Jag har två gånger fått ugnsstekt rotselleri på restaurang som varit jättegott. Jag googlade och höftade lite och tycker att det blev bra. Godkänt av sambon också.
Salladen var dock ingen sensation. Då är det godare med morötter med ättika på som vi har gjort tidigare. Det kan bero på att jag bytte ut rättikan mot morot dock. Jag vet inte vad rättika smakar även om det lockar mig då det låter som ättika som jag gillar. I butiken sålde de inte heller rättika så jag fick chansa och fylla ut med något vi hade hemma.
God middag iallafall som genom rotsellerin väl var bättre både för klimatet och plånboken är originalreceptet. Tyvärr blir det dock ingen hemmaodlad rotselleri i år. Jag googlade och såg att den måste förkultiveras. Jag tänkte låta bli sånt i år. Försöka hålla det enkelt. Göra odlingen så lätt och rolig som möjligt för att ge mersmak till nästa år. DÅ kanske förkultivering av rotselleri känns överkomligt. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar