Spökmaräng innan ugnen.
Jag visade tidigare här bilder från sonens halloweenfest som vi hade förra veckan. Jag hade innan googlat på lite spökiga tilltugg. Jag såg spökmaränger som såg ut ungefär som den på bilden ovan. Lite högre och toppigare bara med ögon av choklad. Jag hade också på flera ställen läst och hört talas om veganska maränger gjorda på kikärtspad istället för ägg. Jag kombinerade de två.
Resultatet blev dock inte det önskade. Jag följde ett recept från djurens rätts barntidning som sonen får hemskickad. Se längre ned i inlägget. Kanske vispade jag dock för lite (trots att jag tyckte att jag vispade jättemycket) för de blev alldeles mjuka och kladdiga efter sin timme i ugnen.
Jag googlade och hittade andra recpet där de skulle vara i ugnen 1,5h och sen stå på eftervärmen i ugnen i 2,5h. Jag gjorde detta också och ändå var de kladdiga under så att de knappt gick att få bort från plåten. En plåt blev också lite brun av för hög värme.
Inte höll de sig toppigt höga heller som jag sett bilder på. Ganska spökiga ändå med sina russinögon så jag är nöjd iallafall. En kul grej.
Jag kommer nog använda kikärtspadet till något annat framöver dock. Det går tydligen att ersätta ägg i andra saker också. Perfekt. Något som vi tidigare bara hällt ut i slasken. De få gånger vi ätit kikärter. Det ska bli oftare liksom bönor, linser och rotfrukter.Jag tittade på det veganska köttsubstitutet oumph i butiken sist. och jag tror att kilopriset låg på 178:- Sambon gillar det och jag gillar qourn som ligger tätt efter i kilopris. Ska man leva billigt så får man nog försöka få proteiner på andra håll också ibland. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar