tisdag 19 april 2016



Äntligen gjort jättegoda biffar av de för gamla sojabönorna.



Sojabönsbiffar med beasås och pommes.

Inte så färgglatt och inspirerande men jag är jättenöjd och stolt över oss. Vi gjorde sojabönsbiffar till slut! Jättegoda! Lite för mjuka som jag ofta tycker att hemmagjorda vegobiffar blir. De blev dock bättre när de stått i kylskåpet på en tallrik till dagen efter och fått torka lite.

Bristen på sallad och färska grönsaker beror på vårt köpstopp av mat som vi har den här månaden. Jag har skrivit om det tidigare här och här. När jag kommenterade detta kontrade dock sambon med att biffarna ju bara var grönsaker. Sant men jag tycker att det både ser och är godare med lite färska grönsaker till.

Receptet har jag fått tips om på nätet. Ni hittar det här. Vi hade dock ingen färsk persilja utan använde halva mängden vanlig torkad i kryddburk. Istället för chilipeppar använde vi lika mycket chiliflakes och sojamjölet skippade vi helt. Vi hade inget. Först tänkte vi ersätta det med vetemjöl. Jag läste dock att sojamjöl har lite samma bindande egenskaper som ägg. Istället för att använda både vetemjöl och ägg uteslöt vi det helt. Sämre näringsinnehåll kanske men säkert good engough. De smakade iallafall gott av bara sånt vi hade hemma. Jag är SÅ nöjd!

Närbild på en av sojabönsbiffarna på snygga retrotallriken.

Detta var den förpackning i skafferiet som hade kortast datum (redan utgått för länge sedan) och därför fick bli prio ett i utmaningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar