torsdag 18 juni 2015


Retro sulky omklädd i blommigt tyg i rosa, rött och orange.



retro vagn rosa röd blommig 70-tal emmaljunga retrovagn barnvagn
Retrovagn

När vi var i lekparken idag passade jag på att fota en bättre bild på sonens vagn. Retro sulky som jag tidigare visat en skymt av. Köpt i retrovagn gruppen på facebook. Omklädd med vad som varit min gammelmormors gardiner. Efter att ha sytt ett par shorts av tyget som tonåring så fanns det nu ungefär precis tillräckligt kvar för att klä om vagnen. Har skarvat lite samt "fuskat" genom att sy fast tyget för hand ovanpå den klädsel som redan fanns. En nysydd i stabilt tyg som dock var för rostrött för min smak. Planerade att sy en till klädsel att ha att byta med men är så nöjd med denna som den är så det känns onödigt.

Vagnen har varit jättebra. Hopfällbar och så pass liten att den är godkänd att ta med på flyget, så den har sett både Island och Kanarieöarna i vår ägo. Sonen gillar den då han vill sitta framåtvänd. Han har använt den sedan han var ca 8-10 mån och slutade med liggvagn. Han har en annan mer rejäl vanlig sittvagn också men föredrar denna.

retro vagn rosa röd blommig 70-tal emmaljunga retrovagn barnvagn
Snygg

Tyvärr ingen varukorg men behändiga krokar att hänga väskan på. Den svarta plasten på handtaget var lite sprucken när vi köpte vagnen och gick sönder ännu mer i frakten till Island. Däcken är i bedrövligt skick men funkar jättebra iallafall. Vagnen fick godkänt av en flicka i lekparken också. Hon ville skjuta runt den trots att hennes pappa försökte få henne att skjuta sin egen moderna helsvarta vagn istället. Jag förstår henne. Detta är ju en supersnygg vagn som man blir så glad av. Om jag får säga det själv....

randiga strumpor gunga foppatofflor svarta byxor sand grus
Dagens outfit

Foppatofflor är inte snyggt men så smidigt och enkelt att ha i trädgården. Tyvärr blir det ofta så att det blir bråttom från trädgården till lekparken då sonen bestämmer att han vill dit. Jag har varit där i foppatofflor många gånger och ibland i arbetsbyxor eller fleeceunderställsbyxor samt flera gånger med håret rullat som på papiljotter. Ett par yngre mammor tittade lite snett på mig en gång men annars brukar alla hålla god min.

Sonens foppatofflor är köpta för 10.- second hand. Byxorna likaså. Det är såna plyschmjukisbyxor med en stjärna på upptill som jag märkt är populära i retrobarngrupper. Så det ska nog gå bra att sälja vidare dem sen om de håller sig hela. De är redan lite för korta för sonen men jag tycker att denna typ av byxor är snyggare när de sitter under knäna och är lite tightare så dessa får nog hänga med ett tag till. Strumporna är nyköpta. Jag har tidigare köpt ganska många strumpor till honom second hand men märker att det börjar bli svårare när han kommer upp i storlek. Barnen hinner väl slita ut strumporna innan det är dags för nästa storlek. Fast inte vår son för han har gaaaanska många- som av allt annat. Hans mamma måste verkligen sluta köpa så mycket bara för att det är fint och billigt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar