söndag 12 juli 2015


kalsonger barn stuv stuvar prickar stjärnor isbjörnar ugglor jersey
Kalsonger to be

Förra veckan när det var lite regnigt väder plockade jag fram några delar till kalsonger till sonen som jag klippte i våras. Alla tyger är stuvbitar som jag fått av min syster som syr barnkläder under namnet Vintagebaby. Helt perfekt med massa snygga och helt gratis kalsonger nu när vi tagit itu med potträningen.
kalsonger barn stuv stuvar print isbjörnar popcorn lussekatter resår jersey
Fler blivande kalsonger
kalsonger barn stuv stuvar popcorn lussekatter print rosa orange
Två par blev färdiga i fredags. Popcorn och lussebullar. För att få tygerna att räcka till så har jag ibland då mönstret tillåtit fuskat med trådrak på tyget. Jag tror att det kommer fungera bra då dessa är stretchiga åt båda håll. Men det visar sig väl många tvättar framöver annars.


kalsonger barn stuv stuvar elefanter turkos gul resår
Kalsonger första försöket

Jag sydde även några kalsonger färdigt redan i våras och här är bild på de första. 
trosor hemmasydda stuv återbruk retro kjol linne grön
Stuvar som ska bli trosor

Jag gick för ett halvår med i en sygrupp på facebook där min syster höll i veckans utmaning. En av veckorna var det att sy något av sina stuvbitar. Jag har ju inte så många eller stora stuvbitar som de som jag fått av min syster. Men letade bland annat fram dessa från en retro kjol och ett linne som jag sedan sydde mina första trosor av. Ritade av ett par gamla trosor som jag tycker passar bra. Sedan har jag efter hand när jag sytt flera trosor till mig själv filat lite på mönstret och nu är mina hemmasydda trosor mina favoriter. Både för att de är snyggast och för att de är bekvämast. Se fler exempel nedan.

trosor hemmasydda stuv återbruk retro kjol linne grön
Påbörjade trosor

Här syns de utklippta delarna till de första trosorna. I hörnet syns de enda små bitar som blev över och kastades. Känns tillfredsställande att ta till vara på så mycket som möjligt. Endast små små bitar hamnar i soporna.


trosor hemmasydda stuv retro resår geisha japansk kawaii
Trosor geisha

Dessa är sydda av stuvbitar från min syster. Resåren har jag bytt till mig av en vän mot en glasskål. Vi var på loppisrunda tillsammans och hon hittade ett fantastiskt fynd- en STOR rulle resår i gult, orange och vitt. Säkert äkta 70-tal. Hon trodde inte att hon skulle använda allt och jag var tveksam till en glasskål jag fyndat samma dag som hon gärna ville ha. 

trosor hemmasydda stuv dalahästar retro resår rosa återbruk t-shirt orange
Trosor dalahästar

Framsidan av dessa är också en stuv från min syster. Det rosa är från en avlagd t-shirt.

trosor hemmasydda stuv retro resår döskallar dödskallar mintgrönt glittrigt återbruk t-shirt
Trosor döskallar

Även här framsida stuv från min syster och baksida avlagd t-shirt.

trosor hemmasydda stuv fåglar grenar rosa spets
Trosor fåglar

Dessa är helt sydda av stuvbit från min syster. Resåren är köpt jättebilligt via en sygrupp på facebook. Tror det var ett meterpris på 2.- eller 4.-


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar