Brunch och take away på matrester.
När jag åkte tåg nyligen läste jag som vanligt SJs gratistidning Kupé. Tycker att den brukar ha många bra artiklar. Så även denna gång. Bland annat denna om en restaurang i Malmö som till 95% använder sig av råvaror som bland annat andra restauranger, butiker och caféer ratat och istället skänker. Så bra initiativ. Hoppas att det blir fler.
När jag bodde i Göteborg för flera år sedan gjordes något liknande. Vänner till mig var med och lagade mat på matvaror som butiker slängt. Den serverades sen på stan. Gratis har jag för mig. Till uteliggare och för att göra folk medvetna om vegansk eller om det var vegetarisk mat som det var. Inte riktigt säker på att jag minns allt rätt men någon som har bättre koll kanske kan rätta mig annars. Kanske finns kvar fortfarande. En gång i månaden eller så.
Har fler bilder och artiklar från Oktobers nummer här ovan som jag kommer skriva om sen. Imorgon ska jag dessutom åka tåg igen så jag hoppas på mer intressant gratisläsning då. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar