tisdag 23 februari 2016



Fortsätter att semivegana oss.



Rotsaker i ugn med halloumi, hemmagjord vegansk tzatziki och smörgåsgurka på retro Karnival.

Idag åt vi rester men igår åt vi det här nylagat. Supergott och förutom osten veganskt. Den hemmagjorda tzatzikin på sojayoghurt fick dock både för mycket salt och vitlök. Det avhjälpte jag med att spä ut den med mer gurka och vegansk yoghurt idag. Resultat jättemycket god tzatziki och en sambo som såg skeptisk ut inför att behöva äta tzatziki till allt resten av veckan.

Saltgurkan var ingen bra matchning med halloumi och för salt tzatziki. Jag rensade dock kylskåpet innan maten och gjorde slut på detta som var slatten i en stor burk. Jag hittade också några fler halvtomma burkar med för gammal mat. Då menar jag väldigt för gammal mat eftersom vi börjat vara mindre kinkiga med datummärkning. Jag tycker att vi har blivit bättre på att göra slut på slattar men vi har alltså en bit kvar där också.

Häromdagen åt vi också rotfrukter i ugn- då med qournfiléer och oumph samt semivegansk coleslaw. Bilder längst ner i inlägget.

Tzatziki på recept från Ica fast med sojayoghurt istället för matlagningsoghurt.

Dessa såser köpte vi på erbjudande någon gång- goda men blev bara halvanvända.

Kylskåpsrensning av gamla såser.

Grönsaker i ugn med coleslaw och dressing på sojayoghurt och mango chutney.
Marinerad quornfilé och rotsaker innan ugnen.

Oumph kebabstyle- veganskt alternativ till kött som är för köttigt för mig.

Oumph har fått godkänt av sambon så det lär bli mer sånt för honom medan jag håller mig till qourn och hoppas på att vi kommer minska på halvfabrikaten generellt framöver.

1 kommentar:

  1. Great post dear, love it so much!
    My new post is up, check it out please, and I started following you so If you could return ,it would be great! :)

    http://missbabybluelove.blogspot.rs/2016/02/black-and-white.html

    SvaraRadera