fredag 26 februari 2016


Pasta med tzatziki och vegansk tacos.



Pasta med tzatziki och pumpakärnor.

Det råkade ju bli mycket vegansk tzatziki när vi gjorde det i början av veckan. Jag har ätit det till nästan alla måltider under veckan. Här till pasta med pumpakärnor till. Ser osmakligt ut men var faktiskt jättegott. Igår åt vi dock tacos och då tog den "äntligen" slut.

Vi använder qournbitar istället för köttfärs till tacos. Med tacokrydda är enda sättet som sambon tycker att qourn smakar ok. Sonen lekte med förpackningar med bönor och linser under tillagningen och jag fick idén att använda bönor också till tacosen. Vi gillar ju inte bönor men borde ju lära oss. Jag tycker att det funkade bra även om det blev lite smetigare eller kladdigare.

Vi har också testat att rosta majs. Det fanns ett recept i Icas tidning Buffé som lät gott. Det var det också fast när man vet att popcorn också kommer från majs så väljer jag ju hellre det. Bilder längre ner.

Jag åt min pasta med tzatziki på den här årstallriken från 1979.

Jag gillar inte alls blått men motiven är så söta att jag var tvungen att köpa några av Psoriasisförbundets samlingstallrikar när någon lämnat in en hel bunt till Emaus. Minns inte priset men gissar på 20:- styck.

Märkning på baksidan av årstallriken från Svenska Psoriasisförbundet.

Majs som legat i ugnen 1h i 150 grader och här blandas med 1 tsk olja och 1 krm salt.

Rostad majs efter ytterligare 5 min i ugnen på 225 grader.

Ser ut som opoppade popcornskärnor men var lite segare och lite godare- fast poppade popcorn vinner lätt matchen.

Sonen vågade provsmaka trots att de såg lite skrumpna ut.

Quornbitar och bönor med tacokrydda istället för köttfärs till tacosen.

2 kommentarer:

  1. Pasta och tzatziki lät inte dumt :-)

    SvaraRadera
  2. Nej det var jättegott även om det blev av för att bli av med resterna- man ska tydligen inte vara rädd för att prova :)

    SvaraRadera