No egg fanns på Ica.
Igår promenerade jag till Ica för att köpa billiga eko bananer. Jag passade också på att fråga mig fram till No egg äggersättningspulver. Det tog först två personal på apoteket där jag trodde att den skulle säljas och sen tre personal på Ica och lite grävande bakom andra produkter för att hitta den- men nu är den min.
Nu ska vi minska vår äggkonsumtion. Kanske unna oss en äggburgare då och då (alltså stekt ägg istället för kött i burgaren). I bröd och pannkaka kan vi minsann använda detta. Förutom att det är bättre för djuren och miljön (gissar jag) är det bättre för ekonomin också. Denna förpackning kostade 24,90 och motsvarar 66 ägg. En vän tipsade dock också igår om psyllium husk till pannkakor så det ska nog också införskaffas. |
har du läst vad det innehåller? Kollade upp innehållet och jag måste säga att jag föredrar äkta ägg. Köp från någon som har egna höns eller ekologiskt, det är nog nyttigare än det här:
SvaraRaderaMetylcellulosa förekommer inte naturligt, utan är syntetiskt framställt genom att man upphettar cellulosa med lut (till exempel en natriumhydroxidlösning) och behandlar det med metylklorid. I påföljande sustitutionsreaktion ersätts hydroxylgrupperna med metoxid.
Ekologiska ägg köper vi. Jag tror dock inte att de hönsen heller har ett så fint liv som jag skulle önska. Jag skulle gärna köpa av någon som har egna höns. Jag har en väninna som har några hemma på gården. Jag ska få köpa om hon får fler ägg än hon behöver. Jo jag har läst innehållsförteckningen. Jag vet att "pappersmassa" används i livsmedel. Din beskrivning av vad Metylcellulosa är låter såklart lite skrämmande med de olika kemikalierna men säger mig inte så mycket egentligen. Det låter som vad jag jobbade med på pappersbruket- det ingick både granved och lut i processen. Jag ska se om jag kan få svar på hur hälsosamt det här No egg är.
SvaraRaderaLängst ner på samma sida där du hittat ditt citat hittade jag denna textstrof "Metylcellulosa används vid tillverkning av kosttillskottskapslar. Dess ätliga och icke-toxiska egenskaper gör att det blir ett säkert alternativ till gelatin" så nu känner jag mig helt lugn igen. Tack för omtanken dock.
SvaraRadera