söndag 21 juni 2015

häck trädgård gungställning gunga granne
Häck

Spartips staket. Presentera en staketvariant för grannen som de inte gillar. De erbjuder sig då att sätta upp ett annat staket som de själva betalar.

Tyvärr var det inte så vi la upp det när vi bestämde oss för att sätta upp staket. Vi köpte hela staketet INNAN vi visade det för grannarna. Så när de inte ville ha det sparade vi inga pengar eftersom vi redan betalat för ett staket. Däremot fick vi en jobbig sommar förra sommaren. Vi kunde inte vara ute i trädgården i lugn och ro. Några hus längre bort finns en ganska trafikerad väg som sonen tyckte det var roligt att smita till. Så när grannarna nu i våras förklarade att de skulle sätta upp häck istället så kändes det helt ok. Vi var nöjda med att bara få upp NÅGOT så att vi kan påta i landen i lugn och ro denna sommar. Och en dag när jag tittade ut så hade grannen varit ute i regnet och planterat denna häck. Planen är att den framöver ska bli lika hög som den på framsidan- se bilden nedan. Blir nog jättebra. Staketsektionerna som vi fick över har vi sparat på vinden för att använda om staketet kommer behöva lagas framöver.

trädgård staket blommor rabatt blomsterrabatt prästkragar grythyttan trädgårdsmöbler
Häcken på framsidan

Klippte häcken på framsidan jättehårt i våras. Den var eftersatt och hade vuxit nästan bara på vår sida av tomtgränsen. Klippte in den minst en halvmeter på bredaste stället vilket gav lite extra gräsmatteyta på vår lilla lilla gård. Den var dock länge helt brun utan löv. Jag trodde att det skulle dröja ända till nästa år innan den skulle bli grön och fin igen men den återhämtade sig bra.

Men ja jag erkänner denna bild är med mest för att igen visa alla de fina prästkragarna vi har fått....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar