söndag 30 augusti 2015

Husvagn semester dyra backspeglar
Man ska ha husvagn...

Svärmor och hennes man har en husvagn. Förra veckan lånade vi den för en kortare semester. Tanken var Furuvik och lite norrut i närheten. Furuvik har dock redan stängt för säsongen trots att det nu känns som om sommaren äntligen har kommit. Det fick bli Kolmården och ett besök hos vänner i Norrköping. För att det inte ska bli ett för långt inlägg som jag aldrig hinner skriva klart så får det bli i flera delar. Här är del ett -själva husvagnen och campingen.

Vi har aldrig varit på husvagnssemester tillsammans innan men tänkte att det skulle vara bra för sonen att ha en välbekant plats att sova på varje natt även om vi åker runt. Han var lite otrygg när vi bilade på Island och sov på olika platser varje natt. Mina arbetskamrater har också sålt in husvagnssemester som det absolut bästa. Vi lånade alltså husvagn. Och vi är alla nöjda med semestern. Dock stötte vi på problem redan när vi skulle koppla på husvagnen. De ställbara universalbackspeglarna passade inte alls vår bil utan vi fick åka och köpa nya för hisnande 1500.-  Surt när man är snål som mig.

Gäller att vi åker på många husvagnssemestrar om de ska få ett billigt pris per användning. Har läst någonstans att man ska räkna så. Hur mycket saken eller plagget kostar per användning. Detta kan göra att en dyr tröja som blir en favorit blir  mycket billigare per användning än en billigare felköpt variant som mest blir hängande i garderoben. Vettigt att försöka komma ihåg när man står på loppis och funderar på att köpa något halvdant bara för att det är så billigt.

husvagn semester backspeglar cabby
Dyra backspeglar.

Inte den nyaste varianten av husvagn men fungerade utmärkt.

kväll husvagn semester backspeglar vatten sjö
Det blev lite senare än tänkt...

husvagn camping natt mys semester
Vi kom fram sent på kvällen.

Hade det varit högsäsong hade det säkert varit bra att glida in så sent när många gått och lagt sig. Nu var det dock relativt tomt på campingen och vi hade kunnat backa och krångla i fred även dagtid. Annars har jag hört historier om hur de vana camparna knäpper en öl och sätter sig att titta på när de nya orutinerade anländer och ska få ner stödben och upp förtält.

retro sängkläder grön grönt randigt påslakan örngott kaniner repro åhléns
Retro lakan.

Vi hade egna retro sängkläder från 70-talet köpta på loppis samt repro örngott med kaniner köpt på Åhléns på halva reapriset med oss. Blev väldigt stor mysfaktor i vagnen.

begagnade kläder camping gummistövlar randig
Begagnad dagens outfit camping.


camping tomt lågsäsong begagnade kläder
Relativt tomt på campingen.

Så här mycket plats hade vi på campingen. Vill inte föreställa mig hur vi skulle ha lyckats backa in vagnen om det varit fullt med andra vagnar både framför och bredvid...



retro blus grön villervalla glass print converse husvagn camping semster ritplatta
Lånad leksak.

Sonen blev vän med en flicka i husbilen bredvid och lånade en ritplatta av manuell old school modell. Jag har retro blus köpt på Emaus för gissar 40.- Har varit en favorit i många år nu.
gul blomma glass print t-shirt villervalla
Gul blomma.

gul blomma gula gummistövlar fötter husvagn camping
Gul blomma- två.

husvagn förtält lyxcampare grannar camping semester
Rutinerade lyxcampare.

Dagen efter kom det en familj som hade en mycket nyare vagn med  rejält förtält. Själva engagerade vi oss inte i vare sig förtält eller markis och lika bra var nog det. Vi hörde nämligen hur även den rutinerade husvagnsmannen höll på och skramlade länge och slog sig på fingrarna när han skulle montera tältet.

diska servicehus camping gratis aktivitet
Gratisaktivitet.

Sonen tyckte det var jätteroligt när han fick följa med in i köket på campingen och diska.

roligt diska servicehus camping
Diska.

Vi har diskmaskin hemma men skulle nog inte ha tid att låta sonen hjälpa till med disken så ofta även om vi inte hade det. En av fördelarna med att vara på semester. Man kan göra vardagsbestyr tillsammans och de blir en lika rolig aktivitet som något annat.


ägg blått m&m hittat
Ägg.

Sonen hittade detta lilla minifågelägg på vägen. En m&m godis som någon tappat. Men för sonen var det självklart ett ägg och han pratade om att vi måste sitta på det så att det skulle komma ut en fågelunge. Ytterligare en gratisaktivitet vi ägnade halva kvällen åt. Det behövs så LITE bara man har tid. Tid att lyssna på vad han tror att han har hittat och följa upp den historien istället för att snabbt kasta bort godisen och skynda vidare till planerade aktiviteter.

gult retro hängare camping toalett
Snyggbild.

Bara en bild på toaväggarna i servicehuset för att de var i så snygg färg för er som liksom jag gillar retro.


kort öppna dörren camping pipa blinka semester husvagn
Ett kort som får det att blinka grönt och pipa.

Ytterligare gratisaktivitet som vi säkert kunnat hålla på med länge. Nyckelkortet för att komma in på toaletten och övriga serviceinrättningar.

semester husvagn kisspaus björkar svensk sommar
Kisspaus på väg hem.

lek Max lekhörna outfit
Lek på snabbmatsrestaurang.

På väg hem stannade vi på Max och lät sonen leka både före och efter maten på deras lekplatser de hade både ute och inne. Inte imponerande för större barn kanske men en 3åring roar sig länge om mamma och pappa bara har tid att vänta.

Tröja från loppis, byxor present, kalsonger hemmasydda men strumpor nyköpta.

gratis röd ballong Max lek skugga barn vacker gula gummistövlar
Gratis ballong.

De delade ut gratis ballonger vilket väl många snabbmatsrestauranger gör på helgerna. Inbjöd till jättemycket lek ute på gården men small tyvärr i bilen på väg hem. Men innan dess fick mamma denna och fler i mitt tycke fantastiska bilder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar