söndag 20 september 2015

Rutig plastväska packad flyktingar häst retro åkdjur plast
Flyktinghjälp.

Jag berättade innan om att jag köpte saker på välgörenhetsauktion på nätet till förmån för flyktingarna. Vi skänkte dock också kläder och saker. Ett spartips om man vill hjälpa till men inte har pengar över. Saker och kläder har man säkert något man kan avvara. Just detta var till en transport som gick ner till Ungern för hjälp på plats. Därför var det väldigt specifikt vad de sökte för att ta med. Dock har jag sett att det på olika håll samlas in för att lämnas till flyktingar som redan kommit hit och då är det nog lite mera allmänna saker man kan skänka. Så alla kan hjälpa till. Allt i väskan var sådant vi hade hemma och kände att vi kunde avvara. Noll kronor utlagt. Visserligen kommer vi få köpa ny deo och tandkräm senare när vi själva behöver- men det är det såklart värt.
flyktingar hjälp mössor vantar filtar deo blöjor tandkräm fleecetröjor
Innehållet.

Del av innehållet i väskan. Perfekt sätt att definitivt sluta med blöja till sonen också. Han hade innan haft blöja på natten för säkerhets skull men när någon annan behövde blöjorna bättre så kändes det lätt att sluta gardera oss.
mössa mössor blommor tygblommor pärlor paljetter dekorerade hemmasytt romantiskt sött
Dekorerade mössor.

Jag skickade med massor av såna här mössor med blommor på. Jag har själv dekorerat både nya och second hand mössor med tygblommor från ljusmanchetter, pärlor och paljetter. Har använt såna själv och gett i present. Huvudsyftet var dock att sälja dem men det gick inte så bra som planerat. Så nu får några av flyktingarna värma sig i dessa istället. Tänker att några småflickor blir glada åt de fina dekorationerna. Några sparade jag dock själv också men mycket lättare att skiljas från även dessa när det fanns ett verkligt behov hos någon annan.

mössa mössor blommor tygblommor pärlor paljetter dekorerade hemmasytt romantiskt sött guld gyldblommor
Mössa med guldblommor.

Närbild en av mössorna. Väldigt lätt att göra själv. Sy fast med nål och tråd för hand. Tar lite tid men kostar nästan ingenting då ljusmanchetterna som blommorna kommer från går att köpa så billigt som för 1.- på loppisar. Då räcker blommorna till flera mössor. Denna mössa köpte jag ny på rea men annars kostar de ca 10-30.- på second hand.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar