Vegetarisk smörgåstårta.
När jag slutade jobbet precis innan nyår bjöd jag på smörgåstårta. De flesta på jobbet uppskattar smörgåstårta mer än vanlig tårta. Själv har jag dessutom längtat efter smörgåstårta sedan i somras när jag bestämde mig för att bjuda på den efter mitt sommarvikariat. Jag fick ju förlängt vikariat i två omgångar så väntan har varit lång. Dock värt det då min smörgåstårta är så sjukt god!
Ett stund höll det dock inte på att bli någon. Innanmätet på en smörgåstårta bör göras dagen innan för att hinna bli saftigt och gott. När jag insåg att jag skulle behöva åka och handla några av ingredienserna samt göra själva smörgåstårtan eftermiddagen innan höll jag på att börja gråta av uppgivenhet. Så jobbigt kändes det. Jag och sambon pratade om olika alternativ till fika att bjuda på istället. Han åkte dock och handlade så att jag bara behövde göra själva tårtan. Helt sjukt när jag tänker på det hur en så liten sak kan bli så stor. Fantastiskt också att jag har en sambo som insåg hur oöverstigligt det kändes för mig. Och hur gärna jag ville bjuda på just min vegetariska smörgåstårta.
Jag vill ta de få chanser jag får till att öppna människors sinne till vegetarisk mat. Det verkar vara svårt för vissa att ens föreställa sig en vegetarisk smörgåstårta. Jag har ibland blivit serverad en ostmacka istället även när någon beställt separat till mig från konditori. Jag har ätit några goda vegetariska smörgåstårtor också men de flesta brukar vara lite torftiga. Denna är dock jättegod och perfekt för att öppna upp för lite vegetariskt. Jag inser att jag låter självgod som prisar min smörgåstårta. Genom att se förberedelserna och ingredienserna nedan förstår ni dock att det inte finns så mycket att ta cred för. Det mesta är köpt färdigt. Att smeta på klet och rulla ostskivor kan vem som helst. Supergott är det dock. Prova och se.
Jag jobbar med enbart män på mitt skiftlag. Köttätande jägare en del av dem och definitivt köttätare alla av dem. Därför var de skeptiska när jag pratade om vegetarisk smörgåstårta. Gissar att de är skeptiska till allt vegetariskt. De brukar titta skeptiskt och ställa frågor om mina matlådor.Jag fick dock godkänt. Kanske för att de vet att jag gråter lätt och insåg att det sista skiftet kanske var extra känsligt. Jag tror dock att de verkligen tyckte om den. Den störste björnjägaren av dem alla sa att det var gott och frågade senare vad jag blandat pepparroten med. En annan jämförde med en köpt smörgåstårta med skinka och räkor och sa att min var godare. |
Vad smart att använda vanligt rostbröd. Jag som skippat att göra smörgåstårta så många gånger för att jag inte hittat "rätt bröd" i butikerna.
SvaraRaderaFantastiskt fint att få djupdyka i din blogg .Nu har jag läst bakåt ända hit och eftersom jag har en bloggerblogg. Var det lättare att kommentera här .Kanske ser du inte ..den risken får jag ta .
SvaraRaderaJag blir så glad och inspirerad av dina syprojekt och så skönt med långa inlägg jag gillar den öppna ja som du själv har som målsättning ärliga tonen ..fina beskrivningar ...osv 💛💃