lördag 9 april 2016

Jag hatar er Ica Maxi


Reklam från Ica Maxi.

Vi har ju köpstopp på mat denna månad. Målet är att komma åt det som ligger längst in i skafferi och frys. Det går inte så bra hittills. Vi äter det vi är vana med och det som är enklast och godast och ligger ytterst. Idag är dock planen att göra en linssoppa av linser som vi annars inte brukar använda.

Att hitta reklamblad i postlådan som vanligtvis brukar vara roligt har nu i och med köpstoppet blivit jättejobbigt. Jag tänkte faktiskt på riktigt "Jag hatar er" när jag plockade upp det här reklambladet från Ica Maxi. Barnsligt och inte sant såklart men orden bara poppade upp i huvudet. Det är så taskigt med bra erbjudanden när vi inte kan utnyttja dem. Jag som gillar gratis och billigt mår faktiskt dåligt av att inte kunna göra fynden. Men jag får väl se det som en bra övning det också. Avgiftning...

Vi har inte köpstopp på mediciner så vi kanske ändå kan använda kupongen på apoteket dock.

2 kommentarer:

  1. Men du spar ju ändå mer genom att undvika Ica i en månad. Helt klart fungerar reklamen exakt som det är tänkt. Detox är bra!
    Jätterolig och spännande utmaning. Hur tänker du att det tråkiga i skafferiet ska bli spännande sen när färska grönsakerna är slut? Eller ska ni bara göra av med det, så att det inte slösas?
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte tänkt så långt som hur det ska gå utan färska grönsaker faktiskt. Eller hade inte tänkt på det när vi började utmaningen.
    Nu har vi pratat om att fortsätta köpstoppet nästa månad fast med undantag för färska grönsaker. Det är ju trist när man letar fram ett recept till något av det i skafferiet och sen har man inte grönsakerna som behövs. Lite frysta grönsaker har vi men nej det var helt klart en miss.
    Vi kör på denna månad så får vi modifiera lite till nästa. Kanske annars plocka fram en av de här "bortglömda" varorna i taget och komplettera med det som behövs för att göra dem till någon god maträtt. Det kommer ju inte vara motiverande att äta torra tråkiga rätter bara för att tömma skafferiet heller.
    Tack för ditt lycka till- det lär behövas i slutet av månaden :)

    SvaraRadera