måndag 4 april 2016


Som att plocka pengar i skogen.


Morfarplockade blåbär.

Inte så inspirerande bild kanske men frysta blåbär äter vi till gröten varje frukost. När vi nu äter gröt. Jättenyttigt och gott och bara att hälla på gröten som de är direkt från frysen så tinar de. Jag tyckte att det såg så fint och roligt ut när jag tömde över dessa från en burk till en annan i en stor frusen klump så jag ville dela med mig.

Nu har vi min morfar som jättegärna plockar blåbär till oss och fyller upp vår frys. Annars finns det ju att hämta helt gratis i skogen för alla och envar. Helt sjukt att inte fler gör det. 

Min morfar berättade nästan anklagande om hur man tog till vara på också lingon förr (vi äter inte lingon men jag försöker komma på något vi kan tänkas använda det till). När man inte hade så mycket så tog man till vara och åt det som fanns. Nu för tiden går vi nästan och köper äpplen i affären fast de finns på träden.

Frukost med en stor klump blåbär i mitten.

En frusen klump blåbär från förra året.

2 kommentarer:

  1. Lingondricka är väldigt gott och nyttigt. Det är nog det jag använder lingon till mest. Men jag har även frysta lingon som jag brukar gräva ur 1dl och hälla i en gryta. Precis på slutet. De tinar fort och håller ihop. Ser fint ut och ger en god brytning till maträtten. Lingonsylt blandat med sambal olek blir som en god sötsur och stark sås. Bättre än den där kladdiga flaska jag köper annars med Sweetchillisås.

    SvaraRadera
  2. Vi dricker ju nästan bara vatten här hemma men skulle vara istället för juicen till frukost då. Men såsen låter ju jättespännande!! Också i maten känns lockande. Vi äter dock vegetariskt och det känns som om lingon passar mest till "kött och brunsås" smaker. Jag ska absolut prova dock. Min morfar kommer bli så glad :)

    SvaraRadera