torsdag 28 april 2016


Vad hände med vår bakdag?



Tjockismumin.

Vi hade ju bestämt oss för att ha bakdag en dag i veckan. Det har nu runnit ut i sanden. Synd. Bra att bli påmind av gamla bilder så här. Kanske borde vi ta upp det igen till sommaren då sambon är ledig från jobbet. För problemet var att det enda vi hann baka var sockerkaka eller liknande. Han kommer hem så sent från jobbet att efter middag är det inte tid för att jäsa deg och grädda matbröd. Inte innan sonens läggning iallafall.

Det är jättegott med sockerkaka men man behöver faktiskt inte äta det varje vecka. Scones kanske vi borde göra istället dock. Sambon brukar göra det ibland på mornarna på helgerna. Eller så får jag och sonen förbereda och jäsa degen under eftermiddagen så att vi bara behöver grädda och äta brödet efter middagen. 

Lite tråkigt att vi bara har struntat i det. Samma med vår pysseldag som vi skulle ha en annan kväll i veckan. Skärpning. Har knappt tänkt på det dock förrän nu när jag såg de här bilderna på den stackars runda muminsockerkakan från många veckor tillbaka.

Roligt att kladda och baka och vi bakar ju paj osv nu också trots att vi inte har en speciell bakdag nu.

Bakning kräver koncentration och klädbyte.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar