Dinkel matvete med ciderkokta palsternackor. |
Ingredienser till recept på kartongen till dinkel matvetet. Jag fortsätter beta av gamla förberedda inlägg. Detta känns nu väldigt gammalt då vi idag gjorde slut på det sista i förpackningen med dinkel matvete. Det var dock ungefär en vecka sedan som vi äntligen gjorde sojabönsbiffar av den förpackning i skafferiet som hade kortast datum- eller längst sen datumet hade gått ut (flera år). De blev jättegoda och jag skrev om dem här. Nästa förpackning på tur var dinkel matvete. Jag hittade ett recept på förpackningen som jag tyckte lät jättegott och som jag trodde att vi hade alla ingredienser till. Nästan. Jag tyckte att det blev jättegott och äter det gärna igen. Sambon tror jag (kanske) åt av det första gången men lämnade alla rester till mig. Se recept och fler bilder nedan. |
Vitvinsvinäger, vatten och socker smakar väl ungefär samma som äppelcider... om man tänker lite kreativt. |
I stekpannan före stekning. |
Färdigstekt. |
Supergott tyckte jag- inte alls tyckte sambon. |
Billig och nyttig mat iallafall gissar jag och i år ska vi ju dessutom försöka odla egen palsternacka också. |
GILLAR denna blogg .) Så glad jag hittade hit!
SvaraRaderaTack så mycket! Vad glad jag blir! Också glad att du hittade hit :)
SvaraRadera